Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων ΕΠΑ.Λ.

Για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας (Σέρρες)

Ημερίδα Μαθητείας: Δελτίο Τύπου

Στην ημερίδα συμμετείχαν η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Γιάννης Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, ο Δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτης Δομουχτσίδης και ο Δήμαρχος Αμφίπολης κ. Κώστας Μελίτος, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χρηστός Μέγκλας και κ. Δημήτρης Γιαννάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ανανιάδης, οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Κωνσταντίνος Σ. Τενεκετζής, Ημαθίας κα Αναστασία Μαυρίδου, Πέλλας κ. Κωνσταντίνος Κούγκας και Χαλκιδικής κα Αικατερίνη Τσέκου, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Ξενοφών Παπασταμόπουλος, οι Σχολικοί Σύμβουλοι κ. Βασίλης Εφόπουλος, κ. Απόστολος Ντάνης και κα Αικατερίνη Μπεζεργιανίδου, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σερρών κα Ελευθερία Πάνου, αιρετοί εκπρόσωποι και στελέχη της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων και Εργαστηριακών κέντρων, πολλοί εκπρόσωποι του ιδιωτικού και του δημόσιου φορέα καθώς και εκπρόσωποι εκπαιδευτικών και επιστημονικών συλλόγων.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου, ο Υφυπουργός κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης, συνεχάρη τους τοπικούς επιχειρηματικούς παράγοντες, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτικούς για τη μεγάλη ανταπόκρισή τους στην υλοποίηση του προγράμματος, που ανήγαγε τις Σέρρες στον πρώτο νομό- σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας- που στήριξε πιο ενεργά το 'Μεταλυκειακό Ετος- Τάξη Μαθητείας', καλύπτοντας το 35% των προσφερόμενων θέσεων στη Περιφέρεια με τη λειτουργία 10 τμημάτων μαθητείας σε 6 ΕΠΑ.Λ.
Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού ο κ. Μπαξεβανάκης ανέφερε ότι η αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) αποτελεί βασικό στόχο του Υπουργείου Παιδείας ώστε να καταστεί, από λύση ανάγκης σε ισότιμη εκπαιδευτική επιλογή για τους μαθητές και τις μαθήτριες. Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι υλοποιείται ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό πλαίσιο που στοχεύει στο να ενισχύσει την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων των μαθητών/-τριών, που θα βοηθήσει στην άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, παρέχοντας στους αποφοίτους εργασιακή εμπειρία και μειώνοντας έτσι και τα υφηλά ποσοστά ανεργίας στους νέους.
Ο Υφυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη νέα δομή των ΕΠΑ.Λ., στη διεύρυνση της πρόσβασης των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. σε Πανεπιστήμια & Τ.Ε.Ι. που αυξάνουν τις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές διεξόδους των τελειόφοιτων και αναφέρθηκε εκτενώς στην εφαρμογή του "ΜεταλυκειακούΈτουο Τά£η Μαθητείας".

About SIDIR

SIDIR
Recommended Posts × +

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου